Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan játssz a tengerimalacoddal?

Mit szeret a tengerimalac?


Például figyeljük meg, mit szeret enni, kényeztessük érdekes finomságokkal (egy-két malac senkit sem fog kienni a vagyonából). Engedjük, hogy felfedezze a lakást, hagyjuk szaladgálni a különböző helyiségekben. Ha pedig módunk van rá, találjunk neki mókás játékokat.

Oszd meg és szórakozz

 

A közös vacsora kedvenc szőrpamacsunkkal nagyszerű élmény, mely egyben segít közelebb kerülni egymáshoz. Hogy hogyan invitáljuk malacunkat közös falatozásra? Üljünk le a szoba közepére, vegyük állatkánkat az ölünkbe, közben pedig ropogtassunk C-vitaminban dús friss gyümölcsöt (almát vagy narancsot), melyből őt is kínáljuk meg. De ha nem akarjuk, hogy kezünket is megkóstolja, akkor tenyerünkön nyújtsuk felé az ínycsiklandozó falatot, így ő is örül és a kezünk épsége is megmarad.

 

Tengerimalac-lak

Rendszeresen rendezzük át lakhelyét, rakjunk be neki új játékokat, kiegészítőket, mint például új önitatót, színes tálkát, vagy friss, puha almot. Díszíthetjük terráriumát nagyobb kövekkel, virágcserepekkel, illetve gyümölcsfaágakkal. De ne feledjük: életeleme a szaladgálás, tehát minél nagyobb mozgásteret engedünk számára, annál jobb lesz a közérzete. Dobjuk fel lakását műanyag csövekkel, melyek izgalmassá teszik a barangolásokat.

Ki gondolná, hogy a madárnak szánt játékok (tükrök, csengős labdák) a malackánkat is boldoggá tehetik? A játékok megválasztásánál csak arra ügyeljünk, hogy ha az állat meg is rágja azokat, ne okozzanak egészségügyi problémát.

 

 

Mókuskereket ne!

A tengerimalac testfelépítése miatt sokan nem ajánlják a mókuskerék használatát. Szeme oldalt helyezkedik el, így jó a periférikus látása, de a távolság, a magasság és a mélység felmérésére már nem az erőssége. Ezért ha olyan játékokat rakunk le a padlóra, melyre fel is mászhat, akkor az soha ne legyen magasabb 15-20 centiméternél, hogy ha felmászik, akkor a lejövetel se okozzon gondot.

 

 

A tengerimalacnak tériszonya van

Nem kedveli a magasságot, ezért ha kivesszük a helyéről, mindig gondosan fogjuk meg: helyezzük a mellkasunkra úgy, hogy közben az egyik kezünkkel a fenekét is tartjuk.

Tipp: Ha nem csak malacunk van, hanem cicánk vagy kutyánk is, akkor mutassuk be őket egymásnak. Hagyjuk őket ismerkedni (de mindig felügyelet mellett), és ha elég kitartóak vagyunk, akkor még annak is szemtanúi lehetünk, hogy állataink együtt játszanak. Az aranyszabály csupán annyi, hogy mindig legyen a malackának egy hely, ahova elbújhat, ha játék közben valami megrémíti. Így nagyobb biztonságban érzi magát és felszabadultabban mókázik.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.